Filtry
  • Kolekcje
  • Publikacje grupowe
  • Typ pliku
  • Autor
  • Temat i słowa kluczowe
  • Data wydania
  • Typ zasobu
  • Język

Szukana fraza: [Abstrakt = "Celem pracy było zbadanie wpływu materiału opakowaniowego \(PA\/PE, PA\/ PE\+AF, PA\/ARE\/PE\) o różnej barierowości na cechy sensoryczne \(wygląd ogólny, konsystencję i wygląd opakowania, z przechowywanymi mięśniami, przed jego otwarciem\) surowych mięśni udowych indorów pakowanych w modyfikowanej atmosferze \(75% CO2, 20% N2, 5% O2\) i przechowywanych w warunkach chłodniczych, w temperaturze 1o C przez\: 4, 8, 12, 15 dni. Wygląd ogólny i konsystencja prób pakowanych we wszystkie rodzaje folii pogarszały się w trakcie 15 dób przechowywania. Na koniec okresu przechowywania wygląd ogólny prób pakowanych w folii PA\/PE określony został jako niepożądany, podczas gdy prób pakowanych w folii PA\/ARE\/PE i PA\/PE\+AF − jako tolerowany. Wygląd opakowania z mięśniami udowymi przechowywanymi w folii PA\/PE\+AF z warstwą antyroszeniową nie zmieniał się podczas całego okresu przechowywania"]

Wyników: 1

Obiektów na stronie:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji