Filtry
  • Kolekcje
  • Publikacje grupowe
  • Typ pliku
  • Format treści
  • Autor
  • Temat i słowa kluczowe
  • Data wydania
  • Typ zasobu
  • Język

Szukana fraza: [Abstrakt = "Głównym celem artykułu jest przedstawienie polskiego rynku indyczego w latach 2010\-2016 w kontekście zmian w handlu zagranicznym produktami indyczymi. W badanym okresie obserwuje się tendencję do powiększania się dodatniego salda obrotów handlowych żywcem, mięsem, podrobami i przetworami indyczymi. W latach 2010\-2016 przy nieznacznym wzroście pogłowia indyków wystąpił ponad 65% wzrost ich ubojów oraz ponaddwukrotne zwiększenie eksportu produktów indyczych. Korzystnie na rozwój rynku oddziałuje zainteresowanie spożyciem tego gatunku mięsa w kraju, czemu sprzyja moda na zdrowy styl życia, a mięso indycze zaliczane jest do mięs zdrowych. Największy udział w spożyciu mięs drobiowych ma mięso kurze, drugą pozycję zajmuje mięso indycze. W eksporcie również dominują produkty kurze, a na drugim miejscu są produkty indycze. Produkcja żywca indyczego w Polsce jest bardzo skoncentrowana"]

Wyników: 1

Obiektów na stronie:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji