Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Liczne zmiany i ulepszenia wprowadzane na rynku żywności powodują, że producenci poszukują nowych, innowacyjnych produktów, chcąc przyciągnąć do siebie coraz większą liczbę konsumentów. Z kolei klienci poszukują nowych produktów, które nie mają w swoim składzie cukru, konserwantów czy sztucznych barwników. Wprowadzanie nowych produktów, między innymi w przemyśle owocowo\-warzywnym, wiąże się z dużym ryzykiem. Fakt, że na rynku można kupić dosłownie wszystko, a to wiąże się z przesytem, może zadecydować o niepowodzeniu przedsięwzięcia. Przedmiotem artykułu są wyprodukowane w warunkach domowych dżemy z cukinii, dyni oraz marchwi. Celem artykułu jest scharakteryzowanie innowacyjnych produktów, tj. dżemów z warzyw, i poznanie opinii potencjalnych konsumentów na ich temat. Wszystkie dżemy zostały ocenione pozytywnie \(wartości ogólnej oceny były powyżej 4 w skali pięciopunktowej\). Znaczna część ankietowanych wyraziła chęć zakupu dżemów z cukinii i dyni, w mniejszym stopniu z marchwi, gdyby były one dostępne na rynku, i ponadto poleciłaby je swoim bliskim"]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information