Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Odpowiednio dobrana dieta szpitalna pozwala zachować dobry stan zdrowia i powinna być traktowana podczas pobytu w szpitalu jako integralna część procesu leczenia, współdecydująca o jego efektywności i szybkości powrotu do zdrowia. Celem pracy była ocena wartości energetycznej i odżywczej diet szpitalnych realizowanych w wybranym szpitalu województwa dolnośląskiego oparta na teoretycznej analizie jadłospisów z zastosowaniem programu komputerowego Dietetyk 2. Obliczono wartość energetyczną, zawartość\: białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika\; składników mineralnych\: Ca i Fe, witamin A i C oraz soli dla 40 całodziennych jadłospisów szpitalnych z czterech pór roku\: wiosny, lata, jesieni i zimy \[...\]"]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information