Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Pandemia COVID\-19 w latach 2020\-2021 była szokiem dla gospodarki zarówno polskiej, jak i – w szerszym kontekście – światowej. Sytuacja kryzysowa nie ominęła również rynku pracy. Dużo branż, m.in. ze względu na zerwane łańcuchy dostaw, borykało się z problemami finansowymi, takimi jak np. brak płynności finansowej czy trudności z terminowym wypłacaniem wynagrodzeń. Z tego powodu wielu przedsiębiorców decydowało się na redukcję kosztów przez zwolnienia pracowników. Mimo to część firm zmuszona była zawiesić lub zamknąć działalność. Sporo przedsiębiorstw przeszło tymczasowo w tryb pracy zdalnej. Celem artykułu jest przedstawienie i ocena sytuacji w branży gastronomicznej w Polsce w okresie tuż przed pandemią i w czasie jej trwania. Za okres badawczy przyjęto lata 2019\-2021. Wykorzystane metody badawcze to analiza porównawcza i analiza wtórna wybranych danych statystycznych z Głównego Urzędu Statystycznego."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information