@misc{Zimmer_Aleksandra_Modyfikacja_2024, author={Zimmer Aleksandra}, contributor={Lech, Krzysztof. Promotor and Masztalerz, Klaudia. Promotor}, year={2024}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, language={pol}, language={eng}, abstract={Głównym celem niniejszej pracy doktorskiej powstałej na podstawie cyklu trzech oryginalnych, powiązanych tematycznie publikacji naukowych było określenie wpływu pH roztworu osmoaktywnego uzyskanego na bazie zagęszczonego soku pomidorowego i ekstraktu z bazylii oraz zmian struktury tkanki surowca podczas obróbek wstępnych czosnku pospolitego (Allium sativum L.) na proces odwadniania osmotycznego i suszenia, a także na właściwości surowców i produktów tych procesów.}, type={rozprawa doktorska}, title={Modyfikacja właściwości czosnku i roztworu oraz wpływ na proces odwadniania osmotycznego i suszenia}, keywords={odwadnianie osmotyczne, suszenie, czosnek, obróbka wstępna}, }