@misc{Wilk_Martyna_Wpływ_2021, author={Wilk Martyna}, contributor={Wiliczkiewicz, Andrzej (1954- ). Promotor and Król, Barbara. Promotor pomocniczy}, year={2021}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, language={ang}, abstract={Celem przeprowadzonych badań było określenie wpływu heterolaktycznego szczepu bakterii Laclobacillus buchneri (5 x 10 1 JTK/ml) dodanego podczas procesu zakiszania całych roślin oraz wytłoków z Sucrosorgo 506 na skład chemiczny, stabilność tlenową, jakość otrzymanych kiszonek i ich pH oraz profil fermentacji żwaczowej in vilro, ze szczególnym uwzględnieniem wpływu na proces metanogenezy.}, title={Wpływ inokulantu Lactobacillus buchneri na wartość pokarmową kiszonek z Sorghum saccharatum (L.) Moench oraz procesy przemian żwaczowych}, type={rozprawa doktorska}, keywords={sorgo cukrowe, wytłoki buraczane, kiszonki, metanogeneza}, }