@misc{Szweda_Franciszek_Możliwości_2010, author={Szweda, Franciszek and Joachimski, Adam and Leszczyńska, Maja}, year={2010}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu}, description={Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 311-325}, language={pol}, abstract={Przedsiębiorstwa przetwórcze produkcji spożywczej, a szczególnie branży mięsnej, charakteryzują się z jednej strony dużą dynamiką procesów wewnętrznych (głównie przetwórczych), z drugiej zaś koniecznością ich szczegółowej rejestracji. Wdrożenie w nich zintegrowanych systemów informatycznych stanowi duże wyzwanie dla producentów tego rodzaju systemów. W związku z tym celem niniejszego opracowania jest prezentacja doświadczeń wdrożeniowych firmy BPSC SA dotyczących firm branży mięsnej.}, title={Możliwości implementacji zintegrowanego systemu informatycznego w przedsiębiorstwie przetwórczym na przykładzie systemu IMPULS 5 BPSC SA}, type={artykuł}, keywords={zintegrowany system informatyczny (ZSI), klasa ERP, Enterprise Resource Planning, IMPULS 5}, }