@misc{Majerska_Joanna_Kształtowanie_2023, author={Majerska, Joanna}, contributor={Figiel, Adam. Promotor}, year={2023}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={W niniejszej pracy podjęto badania mające na celu optymalizację procesu suszenia odpadów pochodzących z przemysłu owocowo-warzywnego, na przykładzie wytłoków z borówki amerykańskiej (3 odmiany), żurawiny i buraków ćwikłowych, uwzględniając również dodatki funkcjonalne w postaci cząstek świeżych surowców o różnym udziale procentowym (% masowy) w próbce wytłoków, aby zwiększyć dostępność natywnych substancji pochodzących z surowca pierwotnego.}, title={Kształtowanie właściwości fizyko-chemicznych produktów odpadowych przemysłu owocowo-warzywnego w procesie suszenia}, type={rozprawa doktorska}, keywords={wytłoki, owoce, warzywa, suszenie, pojemność przeciwutleniająca}, }