@misc{Solińska_Dominika_Estryfikacja_2020, author={Solińska Dominika}, contributor={Zięba, Tomasz. Promotor and Gryszkin, Artur. Promotor pomocniczy}, year={2020}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, description={W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej}, language={pol}, abstract={Celem naukowym badań było otrzymanie estrów skrobiowych poprzez prażenie naturalnej, retrogradowanej lub ekstrudowanej skrobi ziemniaczanej z wywarem jabłkowym, lub koncentratem z jabłek niedojrzałych w różnych temperaturach oraz jakościowe i ilościowe oznaczenie estrów skrobiowych.}, title={Estryfikacja skrobi kwasami organicznymi zawartymi w wywarze jabłkowym}, type={rozprawa doktorska}, keywords={skrobia ziemniaczana, wywar jabłkowy, koncentrat z jabłek niedojrzałych, estryfikacja, skrobia oporna}, }