Determination of Global Geodetic Parameters Using the GPS, GLONASS, and Galileo Satellite Systems - Zajdel Radosław (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2021)
Celem pracy jest dostarczenie analiz charakteryzujących produkty globalnych parametrów geodezyjnych wykorzystujac obserwacje systemów GPS, GLONASS i Galileo.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: GNSS; GPS; GLONASS; Galileo; globalne parametry geodezyjne; ruch obrotowy Ziemi; ruch bieguna; długość doby; ruch geocentrum; ziemskie układy odniesienia