Audytor wewnętrzny w znowelizowanej ustawie o finansach publicznych - Kaczmarczyk, Angelika (Internal Auditor of the New Public Finance Act, 2011)
Obecne warunki ekonomiczne stawiają przed zarządzającymi coraz trudniejsze wyzwania. Aby zminimalizować zagrożenia oraz jak najbardziej efektywnie wykorzystać posiadane zasoby kierownicy jednostek zdają sobie sprawę, iż należy korzystać z dorobku audytu. Gospodarność, wydajność i skuteczność to najważniejsze cechy audytu efektywności. Najważniejszą rolę w procesie audytu odgrywają audytorzy wewnętrzni, którzy powinni skupiać się na obszarach największego ryzyka.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 181, s. 280-288
Keywords: audyt wewnętrzny; audyt efektywnościowy; Ustawa o finansach publicznych