Doświadczenia instytucji regionalnych w obszarze pozyskiwania funduszy strukturalnych przez sektor MSP - wyniki badań - Bobowski, Sebastian (The Experiences of Regional Institutions Within the Absorption of the Structural Funds by SMEs Sector - the Results of Research, 2010)
Wywiady pogłębione przeprowadzone w gronie przedstawicieli instytucji regionalnych skoncentrowane były na szeregu aspektach aplikowania o fundusze strukturalne przez sektor MSP, w szczególności na specyfikacji i jakości wniosków, procedurach ewaluacji i rozliczenia. Jedna z kluczowych konkluzji odnosi się do potrzeby partnerstwa na linii administracja-beneficjenci w celu implementacji niezbędnych usprawnień w obszarze systemu wdrażania, ram programowania oraz mechanizmów interwencji funduszy strukturalnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 150, s. 52-63
Keywords: małe i średnie przedsiębiorstwa; fundusze strukturalne; instytucje regionalne