Wybrane aspekty zastosowań sieciowych pakietów biurowych w małych i średnich przedsiębiorstwach - Wójtowicz, Radosław (Chosen Aspects of the Implementation of the Online Office Suites in Small and Medium Sized Enterprises, 2011)
Artykuł stanowi zwięzłe wprowadzenie do zagadnień dotyczących zastosowań oprogramowania wspomagającego online pracę biurową. Głównym jego celem jest prezentacja wybranych sieciowych pakietów biurowych, które mogą wspomagać zarządzanie dokumentami elektronicznymi, a także ich zastosowań, zwłaszcza w małych i średnich przedsiębiorstwach. W części 2 artykułu przedstawiono krótką charakterystykę najważniejszych sieciowych pakietów biurowych. W części 3 skoncentrowano się na kilku organizacyjnych i technologicznych aspektach użycia sieciowych pakietów biurowych w przedsiębiorstwach.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 159, s. 222-231
Keywords: praca biurowa; pakiety biurowe; zarządzanie dokumentami elektronicznymi; małe i średnie przedsiębiorstwa