Cykl życia kultury organizacyjnej - Stańczyk, Sylwia (Life Cycle of an Organizational Culture, 2010)
Celem artykułu jest zaprezentowanie konieczności dynamicznego podejścia do modelowania kultury organizacji. Problem ten jest bardzo istotny we współczesnym świecie biznesu, ponieważ kultura, jako zasób strategiczny, może decydować o przewadze konkurencyjnej. Rozważane w artykule zagadnienia i sformułowane wnioski powstały w oparciu o studia literatury przedmiotu oraz dostępne w literaturze przedmiotu wyniki badań empirycznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 128, s. 608-615
Keywords: cykl życia organizacji; kultura organizacyjna; Double S Cube