Rola kierownictwa w systemie społecznej odpowiedzialności - Jasińska, Jolanta (The Role of Managers in CRS, 2010)
Artykuł skupia się na problematyce związanej z pracą kierownika w firmie stosującej idee społecznej odpowiedzialności. Jest to próba określenia, jaki kierownik jest potrzebny we współczesnych firmach, biorących na siebie odpowiedzialność za swoją działalność w bardzo szerokim zakresie: zarówno za osiąganie celów biznesowych, jak i za swoich interesariuszy, a także za środowisko, w którym działają. Głównym punktem rozważań na ten temat jest uwzględnienie etycznych i moralnych aspektów w pracy kierowników.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 244-249
Keywords: społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw; kierowanie etyczne; profil kierownika