Menedżerskie instrumenty kształtowania inteligencji emocjonalnej aktorów organizacyjnych (trening kierowniczy, teatr działań, coaching) - Perechuda, Kazimierz; Idzikowski, Wojciech (Managerial Instruments of Emotional Intelligence Creations of Organizational Actors (Management Training, Theatre of Action, Coaching), 2009)
W tym opracowaniu autorzy skoncentrują się na przedstawieniu narzędzi, opracowaniu metody i omówieniu barier w kształtowaniu inteligencji emocjonalnej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 146-153