Sondażowa identyfikacja i ocena parametrów jakości życia społeczności Gryfowa Śląskiego - Kłoczyńska, Anita; Sieradzka, Alicja (Survey Identification and Evaluation of Life Quality within the Community of Gryfów Śląski, 2009)
Niniejszy artykuł jest sprawozdaniem z badań ankietowych przeprowadzonych przez Studenckie Koło Naukowe Gospodarki i Administracji Publicznej "Pro Futuro", działające przy Katedrze Gospodarki Regionalnej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Celem sondażu była identyfikacja i ocena jakości życia społeczności lokalnej wraz z ustaleniem rangi parametrów kształtujących tę jakość. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 366-381