Wizerunek miejsca recepcji turystycznej w perspektywie ekonomicznej (nowe podejście) - Nawrocka, Elżbieta (The Image of Tourist Reception Area in an Economic Perspective (New Approach), 2009)
Celem rozważań jest operacjonalizacja wizerunku obszaru recepcji turystycznej w perspektywie ekonomicznej, głównie jako formy niematerialnej kapitału, poprzez identyfikację atrybutów, a także określenie jego znaczenia na rynku turystycznym. Niniejszy artykuł jest wynikiem studiów literaturowych, analizy dokumentów, a także szeroko prowadzonych obserwacji rzeczywistości. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 46, s. 438-446