Kulturoworganizacyjny kontekst przedsiebiorczości w małych i średnich przedsiębiorstwach - Roszyk-Kowalska, Gabriela; Stańda, Andrzej (Cultural Context of Small and Medium Enterprise, 2009)
Autorzy postawili pytanie o wpływ kultury przedsiębiorczości na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw. Pytanie to nabiera szczególnego znaczenie w aktualnych warunkach gospodarowania, wyznaczanych silnie sytuacją kryzysu gospodarczego. Odpowiedź na tak sformułowane pytanie, stało się celem opracowania.(fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 315-323