Zmiany w systemach motywowania małych i średnich przedsiębiorstw - Kopertyńska, M. Wanda (Changes in Motivational System in Small and Medium -Sized Companies, 2009)
Celem artykułu było omówienie zmian systemów motywowania w małych i średnich przedsiębiorstwach. Rozważania zawarte w artykule oparto na badaniach własnych, przeprowadzonych w 40 małych i 40 średnich przedsiębiorstwach. W artykule skoncentrowano uwagę na zmianach systemów motywowania, jakie miały miejsce w ciągu lat 2006-2009 oraz na celach i czynnikach determinujących te zmiany. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 436-443