System wspierania oceny stanu ekologicznego ekosystemów jeziornych wspomagany algorytmami uczenia maszynowego - Chrobak Grzegorz (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Głównym celem badań było opracowanie systematycznego wsparcia oceny z wykorzystaniem algorytmów uczenia maszynowego.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: systemy wsparcia decyzji; uczenie maszynowe; stan ekologiczny jezior