Nowe zasady syntezy metodą Grafpol sekwencyjnych układów sterowania - Dworzak, Łukasz (Politechnika Wrocławska, 2012)
W pracy przedstawiono nowe zasady realizacji pamięci i syntezy równania schematycznego metody Grafpol. Opracowane rozwiązanie umożliwia syntezę algorytmu sterowania bez konieczności analizy przebiegu sygnałów wejściowo-wyjściowych układu sterowania
Keywords: procedura sekwencyjna; procedura współbieżna; programowanie PLC; metoda Grafpol