Młodzież współczesna w świetle własnej opinji : uwagi o kulturze młodzieży szkół średnich - Rowid, Henryk (1877-1944) (Młodzież współczesna w świetle własnej opinii, 1936)
Odbitka z czasopisma pedagogicznego "Chowanna"
Keywords: 1901-2000; 1918-1939; młodzież - socjologia; młodzież - kultura; uczniowie szkół średnich - badanie; Polska; nadbitki i odbitki