Optical properties of elongated nanostructures in III-V semiconductors - Musiał, Anna (Politechnika Wrocławska, 2013)
W pracy przedstawiono eksperymentalne wyniki badania półprzewodnikowych kropek kwantowych o wydłużonej geometrii w dwóch układach materiałowych: In0.3Ga0.7As/GaAs oraz InAs/InP
Keywords: półprzewodnikowe nanostruktury; kropki kwantowe; spektroskopia optyczna; właściwości optyczne; fotoluminescencja