Hierarchia motywów i form oszczędzania wśród gospodarstw domowych Opolszczyzny - Krasucka, Maja (Hierarchy of motives and forms of saving among households in Opole Voivodeship, 2013)
W artykule, wykorzystując wyniki przeprowadzonych badań, ukazano specyfikę oraz hierarchię zarówno celów, jak i form oszczędzania typowych dla gospodarstw domowych mieszczących się w województwie opolskim. Analizy tej dokonano, wychodząc z założenia, że reprezentowany przez gospodarstwo domowe model zarządzania finansami wpływa na występowanie różnic w preferencjach oszczędzania
Nauki o Finansach = Financial Sciences, 2013, Nr 1 (14), s. 163-177
Keywords: gospodarstwo domowe; motywy; formy oszczędzania; household; themes; forms of saving