Towards a platform for hybrid composition and grounding of web services - Belava, Lev (Business Informatics, 2013)
Artykuł przedstawia metodę hybrydowej kompozycji usług sieciowych, metodę hybrydowego uziemiania abstrakcyjnych planów kompozycji oraz podejście do tworzenia platformy programowej je realizującej. W sposób szczególny zaprezentowano w nim również architekturę powstałej platformy, a także opisano jej moduły składowe
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2013, Nr 3 (29), s. 30-50
Keywords: SOA; web services composition; web services grounding; kompozycja usług sieciowych; gruntowanie usług sieciowych