Ogródek szkolny w nauce i wychowaniu. 2 - Witek, Józef (turystyka); Mościcki, Michał (nakł. Gebethnera i Wolffa, 1934)
Cz. 1 pt.: Ogródek szkolny w wychowaniu i nauczaniu.
Przyczynki do realizacji zagadnienia w pierwszym szczeblu programowym szkoły powszechnej
Bibljoteka Nauczyciela Szkoły Powszechnej "Jak Realizować Nowe Programy Szkolne". 29
Keywords: metody nauczania; ogrody szkolne; uprawa roślin; metody wychowawcze