Nowe trendy w funkcjonowaniu administracji publicznej - Rogowska, Małgorzata (New trends in the functioning of public administration, 2012)
Obserwowane obecnie zmiany, utożsamiane m.in. z postępującą globalizacją, przenikają wszystkie dziedziny życia ludzkiego i dotyczą w praktyce wszystkich podmiotów. Zmieniają warunki funkcjonowania, powodują, że problemy stają się bardziej kompleksowe i coraz trudniejsze do przewidzenia. Przenikają także do struktur stanowiących administrację publiczną i wymuszają zmiany
Biblioteka Regionalisty, 2012, Nr 12, s. 139-147
Keywords: administracja publiczna; lokalizm; governance; kapitał społeczny; public administration; localism; social capital