Obecność banków w projektach realizowanych w formule partnerstwa publiczno-prywatnego - Wrotniak, Malwina (Participation of banks in public-private partnership projects, 2011)
Banki coraz częściej wychodzą dziś poza swoje klasyczne role, angażując się w inwestycje o wyrafinowanej strukturze i skomplikowanym mechanizmie finansowania. Za cenę podwyższonego ryzyka mają do zdobycia wyższy zysk. Przykładem inwestycji, w których bank może spełnić się w co najmniej kilku scenariuszach, są te realizowane w formule partnerstwa publiczno-prywatnego. Korzyści płynące z takiej aktywności mają nie tylko finansowy wymiar
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2011, Nr 195, s. 198-204
Keywords: partnerstwo publiczno-prywatne; projekty finansowe; usługi bankowe