Informatyczne wspomaganie audytu z wykorzystaniem MS Excel - Kes, Zdzisław; Nowosielski, Krzysztof (The computer aided audit using MSExcel, 2011)
W artykule przybliżono możliwości informatycznego wsparcia audytu wewnętrznego w przedsiębiorstwie z wykorzystaniem arkusza kalkulacyjnego MS Excel. Przedstawiono istotę komputerowego wspomagania audytu, postawiono główne założenia działania oraz potencjalne korzyści wprowadzenia tego typu rozwiązań. Dla wymienionych etapów procesu audytu zaproponowano szczegółowe funkcje i narzędzia informatyczne arkusza kalkulacyjnego, które zdaniem autorów mogą znacznie usprawnić realizację poszczególnych działań tego procesu
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 188; s. 29-40
Keywords: audyt wewnetrzny wspomagany komputerowo; arkusz kalkulacyjny