Efekty kształcenia – normy etyczne w rachunkowości - Voss, Grażyna (Educational results – ethical standards in accounting, 2017)
Kodeks etyki zawodowej księgowych stanowi cenne źródło informacji na temat zasad etycznych i oczekiwań świata biznesu w zakresie ich przestrzegania. Ważnym elementem w procesie kształcenia jest dostosowanie metod kształcenia i odpowiednie opracowanie efektów kształcenia, pozwalając na spełnienie oczekiwań studentów i pracodawców. Celem artykułu jest przedstawienie wyników badania ankietowego, na podstawie którego sformułowano podstawowe obszary zainteresowań studentów w zakresie realizacji zajęć z etyki oraz proponowane rozwiązania dotyczące efektów kształcenia w zakresie etyki rachunkowości
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2017, Nr 479, s. 174-184
Keywords: etyka; kodeksy etyczne; normy etyczne w rachunkowości; praktyczne i dydaktyczneaspekty etyczne; ethics; codes of ethics; ethical standards in accounting; practical and educationalethical aspects