Modeling of Troposphere Parameters from GNSS Observations to Ground-Based Stations and Low-Earth Orbiters - Hordyniec, Paweł (Modelowanie parametrów troposferycznych z obserwacji GNSS do stacji naziemnych i satelitów niskoorbitujących, 2019)
Niniejsza praca doktorska prezentuje w jaki sposób techniki teledetekcyjne oparte o stacje naziemne GNSS, a także okultacje radiowe wykorzystujące odbiorniki GNSS umieszczone na satelitach niskoorbitujących, mogą przyczynić się do dokładniejszego zbadania zjawisk atmosferycznych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: atmosfera; GNSS; okultacja; opóźnienie; refrakcyjność; RO