Normy, wartości i własny obraz zespołów projektowych studentów rachunkowości i auditingu - Nowak, Marta (Norms, values and self-image of accounting and auditing students’ project teams, 2019)
Celem artykułu była identyfikacja norm grupowych, postrzegania korzyści z pracy grupowej oraz własnego obrazu grupy występujących w zespołach projektowych studentów kierunku rachunkowość i auditing. Badania przeprowadzono w nurcie rachunkowości behawioralnej, polegającym na badaniu zjawisk psychospołecznych jej towarzyszących oraz zachowań z nią związanych. Badania miały charakter jakościowy. Zastosowana została metoda projekcji. Wykorzystano technikę zdań niedokończonych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2019; Nr 1 (544), s. 201-212