Transakcje na rynku wewnętrznym usług - Szypulewska-Porczyńska, Alina (Transactions on the internal market of services, 2011)
Niniejsza analiza ukazuje, że w ostatnich latach w przypadku przepływów usługowych między krajami UE rejestrowanych w części bieżącej bilansu płatniczego, pomimo wzrostu stopnia ich umiędzynarodowienia, udział rynku wewnętrznego w całości wymiany usługowej krajów UE systematycznie się zmniejszał. Obraz ten jest jednak niejednolity w przypadku poszczególnych krajów członkowskich. Zróżnicowany między krajami UE był również wpływ, jaki wywarł na handel usługami na rynku wewnętrznym ostatni globalny kryzys
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 221, s. 684-694