Zastosowanie fosfogipsu w żywieniu łubinów (Lupinus sp. L.) uprawianych na glebach z deficytem fosforu - Karmowska, Kamila (The application of phosphogypsum in the feeding of lupines (Lupinus sp. L.) grown on soils under phosphorus deficiency, 2019)
Celem pracy była ocena możliwości wykorzystania fosfogipsu jako alternatywnego źródła fosforu do nawożenia trzech gatunków łubinów – wąskolistnego, białego i żółtego posiadających zdolności do uruchamiania fosforu z trudnodostępnych źródeł.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: fosfor; łubin; fosfogips