Presja technologiczna jako stymulanta wykorzystania nowoczesnych technologii w sektorze turystycznym - Wójcik, Dagmara (Technological pressure as a stimulant of using new technologies in the tourism sector, 2018)
Globalny trend w kierunku rozwoju nowoczesnych technologii w powiązaniu z rosnącymi oczekiwaniami turystów przyczynił się do powstania presji technologicznej. Jednocześnie nowoczesne technologie zostały uznane za megatrend mający istotny wpływ na funkcjonowanie biznesu. Celem artykułu było przybliżenie istoty i znaczenia presji technologicznej jako stymulanty wykorzystania nowoczesnych technologii oraz jej egzemplifikacja w sektorze turystycznym
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2018; Nr 543, s. 110-119
Keywords: presja technologiczna; nowoczesne technologie; sektor turystyczny; technological pressure; new technologies; tourism sector