Atrybuty społecznej odpowiedzialności spółek giełdowych objętych RESPECT Ratingiem - Borys, Grażyna (Attributes of social responsibility performed by listed companies covered by RESPECT Rating, 2011)
Przedmiotem opracowania jest analiza wybranych aspektów metodologii RESPECT Ratingu, wykorzystywanego do budowy pierwszego polskiego indeksu giełdowego spółek odpowiedzialnych społecznie – RESPECT Indeksu. Natomiast jego celem jest identyfikacja atrybutów i indykatorów społecznej odpowiedzialności spółek. Właściwy wybór atrybutów i indykatorów ma kluczowe znaczenie dla sukcesu bądź porażki Indeksu, do którego spółki dobierane są na zasadzie dobrowolności
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 193, s. 147-158
Keywords: społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw; CSR; rating; interesariusze