Zmiany w strukturze majątkowo-kapitałowej przedsiębiorstw rolniczych w Polsce w latach 2004-2009 - Strzelecka, Agnieszka (Changes in the Capital and Asset Structure of Agricultural Enterprises in Poland in the Years 2004-2009, 2011)
Podstawowym celem niniejszego artykułu jest ocena zmian w strukturze majątkowo- kapitałowej przedsiębiorstw rolniczych w Polsce w latach 2004-2009. Aby osiągnąć założony cel, przeprowadzono kwerendę literatury, zastosowano metodę prezentacji oraz oceny zgromadzonych danych, przy wykorzystaniu podstawowych narzędzi statystycznych oraz narzędzi analizy finansowej. W pracy wykorzystano dane empiryczne dotyczące towarowych gospodarstw rolnych, pochodzące z Polskiego FADN
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 166, s. 702-715