Możliwości doskonalenia metod dochodowej wyceny przedsiębiorstw - Wrzosek, Stefan (Possible ways to improve income based methods of enterprice valuation, 2011)
Wycena dochodowa wymaga trafnego doboru miernika korzyści finansowych i połączenia go z odpowiednią wersją wartości rezydualnej. Nie należy zwłaszcza zastosowania przepływów pieniężnych łączyć z modelem ich stałego wzrostu do nieskończoności. Precyzję rachunku można też poprawić, odstępując od szablonowego stosowania zasady płatności z dołu
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 576-583