Paradygmat jako podstawa metody naukowej w naukach o zarządzaniu - Brycz, Bogumiła; Dudycz, Tadeusz (Paradigm as a Basis for the Scientific Method in Management Science, 2010)
W artykule autorzy omówili podstawowe cechy paradygmatu i jego rolę w kształtowaniu metody naukowej. Omówili także cztery podstawowe paradygmaty istniejące w naukach o zarządzaniu oraz przeprowadzili analizę implikacji, jakie rodzą one dla procesu naukowego w naukach o zarządzaniu
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 144, s. 52-62