Socyalne zadania logiki w Polsce - Bobrzyński, Karol (1872-1954) (Socjalne zadania logiki w Polsce, 1912)
Data wyd. wg. katalogu BJ
Biblioteka Krytyczna (Kraków) nr 2
Keywords: logika; nauczanie - szkoły średnie - Polska - 1918-1939 r.

Ze studyów nad nauczaniem psychologii w szkołach średnich - Bobrzyński, Karol (1872-1954) (Ze studiów nad nauczaniem psychologii w szkołach średnich, 1911)
Biblioteka Krytyczna
Keywords: psychologia - nauczanie