Ocena przydatności osteosyntezy płytowej z zastosowaniem śrub monokortykalnych na modelu kości udowej psa - Pestka Paweł (Effect of the locking plates osteosynthesis and the monocortical screws on a canine femoral fracture model, 2020)
Celem pracy jest określenie wytrzymałości osteosyntezy płytowej z zastosowaniem wkrętów monokortykalnych na modelu kostnym.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: złamanie; osteosynteza płytowa; płyty blokowane; wkręty monokortykalne