Kompostowanie odpadów porolniczych w warunkach hiperbarycznych - Rać Krzysztof (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2020)
Badania zostały przeprowadzone w celu poznania niewyjaśnianego wcześniej wpływu podwyższonego ciśnienia na proces kompostowania poprzez obserwację produkcji CO2, wzrostu temperatury w pierwszej fazie(wstępnego wzrostu temperatury) procesu rozkładu materii organicznej oraz efektywności technologicznej.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: kompostowanie; odpady rolnicze; warunki hiperbaryczne; podwyższone ciśnienie