Rola i znaczenie zewnątrzkomórkowych mikrofragmentów błonowych izolowanych ze stromalnych komórek progenitorowych z ludzkiej tkanki tłuszczowej w przebiegu chorób degeneracyjnych siatkówki u psów - Cisło-Pakuluk Anna (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2020)
Celem pracy doktorskiej była ocena potencjału regeneracyjnego i aktywności biologicznej zewnątrzkomórkowych fragmentów błonowych (ang. extracellular microvesicles, ExMVs) pozyskiwanych z ludzkich ASC, jako potencjalnej strategii terapeutycznej w leczeniu zwyrodnienia siatkówki.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: mezenchymalne komórki macierzyste; siatkówka