Kształtowanie cech użytkowych murawy intensywnie eksploatowanej po zastosowaniu biopreparatu i haloizytu - Biernacik-Rdzanek Magdalena (The utility value evaluation of intensively exploited turf after the application of biopreparation and halloysite, 2020)
Celem pracy była analiza wpływu biopreparatu na bazie wyciągu z alg morskich Ascophyllum nodosum (L.) Le Joil oraz haloizytu na kształtowanie cech użytkowych i funkcjonalnych murawy intensywnie eksploatowanej.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: murawa sportowa; tor wyścigów konnych; Ascophyllum nodosum; haloizyt; wartość użytkowa