Rola badań marketingowych w strategii przedsiębiorstw na rynku usług telekomunikacyjnych - Szymanek, Zbigniew (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998)
Przedmiotem pracy jest rola badań marketingowych traktowana jako jedna z podstaw formułowania i realizowania strategii przedsiębiorstw na rynku usług telekomunikacyjnych. Celem pracy jest przedstawienie kierunków wykorzystania metod badań marketingowych w procesie formułowania strategii podmiotów na rynku usług telekomunikacyjnych. Podstawą realizacji celu pracy jest analiza funkcjonowania podmiotów rynku usług telekomunikacyjnych.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998, s.
Keywords: badanie marketingowe; marketing; rynek usług; strategia przedsiębiorstwa; usługi telekomunikacyjne