Metody i techniki modelowania strategii restrukturyzacji regionu administracyjno - gospodarczego (na przykładzie województwa wrocławskiego) - Kozubek, Zbigniew (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998)
Prezentacja metod diagnozowania stanu poziomu rozwoju regionu na przykładzie woj. wrocławskiego. Podstawowym celem jest weryfikacja dotychczasowych tez transformacji systemowej w Polsce.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1998, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: demografia; planowanie przestrzenne; rynek lokalny; transformacja systemowa