Negocjacje płacowe jako czynnik kształtowania stosunków pracy w przedsiębiorstwie - Jasińska, Jolanta (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999)
Teorie stosunków pracy, aktorzy systemu, elementy stosunków pracy. Zagadnienia płacowe, układy zbiorowe pracy, treść, geneza. Teoria negocjacji, a zwłaszcza negocjacji pracowniczych. Wyniki badań empirycznych odnośnie negocjacji płacowych w przedsiębiorstwie.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.
Keywords: negocjacje płacowe; pracodawca; przedsiębiorstwo; stosunek pracy; układ zbiorowy pracy; związek zawodowy