Benchmarking jako metoda doskonalenia organizacji - Węgrzyn, Adam (Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999)
Rozprawa dotyczy zagadnień związanych z zarządzaniem zmianami w organizacji i jest próbą bliższej prezentacji benchmarkingu jako uniwersalnej metody wspomagającej procesy wprowadzania usprawnień w różnych obszarach funkcjonowania organizacji. Głównym celem pracy było przedstawienie benchmarkingu jako nowoczesnej metody zarządzania zmianami w organizacji w świetle dynamicznego rozwoju otoczenia oraz określenie poziomu zainteresowania stosowaniem metody benchmarkingu w praktyce gospodarczej, a także obszarów funkcjonowania wybranej grupy polskich przedsiębiorstw, w których istnieje największa możliwość i potrzeba jej wykorzystania.
Rozprawa doktorska: Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu, 1999, s.
Autor nie wyraził zgody na upublicznienie rozprawy doktorskiej. Doktorat został zdigitalizowany i umieszczony w Bazie Wiedzy WIR. Udostępniany jest jednostanowiskowo po zalogowaniu w czytelni OIN Biblioteki Głównej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120, bud. U). Serdecznie zapraszamy.